Om domäner


Ett domännamn är en unik digital identitet för dig och ditt företag på nätet

 

Ett domännamn är en unik digital identitet som du kan använda som ett digitalt visitkort. Exempelvis www.dindoman.se till din hemsida/tjänst och info@dindoman.se som e-postadress.

 

Men för att du och ditt företag ska ha maximalt utbyte av den unika digitala identiteten på nätet, så duger det inte med vilket domännamn som helst.

 

  • I Sverige är den naturliga ändelsen på domännamnet, den s.k. toppdomänen, primärt .SE och i andra hand .NU.

 

  • Det är en stor fördel om domännamnet återspeglar namnet på den tjänst eller typ av produkt som erbjuds.

 

  • Ett bra s.k. premium-domännamn är självförklarande och du behöver inte heller lägga onödigt mycket pengar på sökmotoroptimering och annonsering på det sökord som du vill synas på i sökmotorer. Detta eftersom ett bra premium-domännamn innehållandes eller uteslutande bestående av det sökord, som du vill synas mest på i sökmotorer, marknadsför sig själv på nätet.

 

  • Tänk på uttalet. Om domännamnet är för långt eller för krångligt att uttala, så kommer det vara lika svårt för kunder och besökare att ta till sig namnet och att komma ihåg det som att uttala det.

 

  • Ett riktigt bra domännamn underlättar även ditt företags traditionella marknadsföring offline. På exempelvis fysiska visitkort, dekaler på bilar eller i tidningsannonser.

 

  • Ett riktigt bra domännamn kan även göra så att ditt företag framstår som extra professionellt i kundens ögon. Detta eftersom det är uppenbart att företagets varumärke och image är prioriterad och därigenom indirekt alltid gör sitt yttersta för att kunden ska vara nöjd.

 

Läs mer om ett domännamns värde, tidigare svenska försäljningar av domännamn och hur går en försäljning av ett domännamn till.