Om företaget


NoName.se hjälper dig hitta ett nytt namn under toppdomänen .SE

Företaget bakom NoName.se heter formellt Lexolar och grundades år 2000 av Henrik. Genom åren har företaget haft många olika inriktningar och sedan 2016 är det att hjälpa dig hitta ett nytt namn under toppdomänen .SE.

Under 2007-2015 så låg fokus på registrering av högkvalitativa generiska s.k. premium-domännamn under toppdomänen .SE. Detta med ambitionen att vidareutveckla nya innovativa och spännande tjänster på de domännamn som registrerades.

För 10+ år sedan var det fortfarande möjligt för vem som helst att registrera populära generiska, enkla och korta ord som domännamn under toppdomänen .SE – s.k. premium-domäner. Det fanns i början på 2007 knappt 600 000 registrerade .SE-domäner jämfört med över 1 600 000 i början på 2019.

Ägaren Henrik fokuserade dock samtidigt på en karriär som anställd inom IT-branschen så den egna verksamheten blev lidande, åren gick och till slut insåg Henrik att företaget har fler högkvalitativa generiska s.k. premium-domäner att utveckla innovativa och spännande tjänster på än det finns tid tillgänglig för att göra det på.

Henrik insåg att det var dags att aktivt försöka sälja en del av företagets domänportfölj, men tyckte inte att företagsnamnet Lexolar kändes rätt längre. Namnet beskrev inte den nuvarande verksamheten och ett försök att byta namn hos Bolagsverket accepterades inte heller eftersom det då föreslagna nya namnet ansågs för generiskt och allmänt av Bolagsverket.

”Vem bryr sig om vad företaget heter hos Bolagsverket om det är ett generiskt och allmänt namn” tänkte Henrik för det är ju namnet som marknadsförs ut mot kund som är det viktiga och som är det namn som kunden kommer att ha en relation till. Det ska vara lätt att komma ihåg, självbeskrivande, enkelt och inte för långt.

Plötsligt insåg Henrik att han inte behövde leta efter ett nytt namn för i domänportföljen fanns ju redan domänen NoName.se.

NoName.se passade utmärkt eftersom:

  • Det fanns inget namn (no name) på den nya inriktningen på verksamheten.
  • Antalet (no = number of) namn i verksamheten var lite för stort för dess eget bästa.
  • Målgruppen för den nya inriktningen på verksamheten är andra företag utan namn (no name) och som söker efter ett nytt.

NoName.se – när du letar efter ett nytt namn!

P.S. Företaget bakom NoName.se heter fortfarande formellt sett Lexolar, är momsregistrerat och innehar F-skatt. Alla våra egna domäners försäljningspriser är exkl moms. D.S.